Előfizetői tartalom

Év végéig garantált a kedvezmény a magyar cégeknek (Interjú)

Palkó István
A kezességvállalások jövőbeni lehetséges kiadásai mind a Garantiqánál, mind az állam oldalán biztosítottak – mondja a Portfolio-nak adott interjújában Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója. Úgy véli, a garanciaprogramok relatíve alacsony és időben elnyúló, tervezhető és jól porlasztható költséget jelentenek, a kkv-szektornak nyújtott támogatásnak érdemes rájuk tekinteni. A Garantiqa Krízis Garanciaprogram év végéig biztosan elérhető, eközben gőzerővel digitalizál az intézmény, így a vállalkozások ma már pár kattintással, előzetesen lekérdezhetik garanciaképességüket, és úgy mehetnek a bankjukhoz hitelért, hogy a „kezükben van” a garanciaígérvényük.

Rekord összegű kkv-hitelállományra vállalt garanciát az elmúlt egy évben a Garantiqa. Melyik programban mekkora garanciaállományt és hozzá tartozó hitelállományt értek el több mint egy év alatt? 2020 rendkívüli év volt sok tekintetben. Részint természetesen a pandémiás helyzet okozta egészségügyi nehézségekkel, az ezekhez kapcsolódó reálgazdasági nehézségekkel kellett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái