Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: ennyiért veheted meg álmaid lakását az új szuperhitellel

Az MNB a napokban jelentette be, hogy Zöld Otthon Program néven új, kedvező kamatozású lakáshitel-programot indít, melynek célja a magyar lakásállomány energiahatékony megújulásának elősegítése. Megnéztük, hogy az eddig rendelkezésre álló információk alapján bizonyos jövedelmek mellett ki mekkora összeget tud felvenni, abból mekkora lakást tud venni és mekkora törlesztőrészletekkel kell számolnia.

A jegybank eddigi közlése alapján a hitelt legalább BB energetikai besorolású új lakás, vagy ház vásárlására, építésére használhatjuk fel. A várhatóan október elejétől elérhető kölcsön végig fix, legfeljebb 2,5% kamatozású, futamideje maximum 25 év, a legmagasabb felvehető összeg pedig 70 millió forint. Újdonság, hogy a többi kedvezményes hitellel ellentétben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés