GettyImages-1232999189
Bank

Újabb botrány duzzad Németország legnagyobb bankja körül

Portfolio
A Deutsche Bank minden bizonnyal több mint 50 cégnek értékesített hibásan devizapiaci derivatív eszközöket Spanyolországban - írja a Financial Times. A botrány egyre nagyobbnak tűnik, ahogy már két vezető beosztású bankár is otthagyta a német pénzintézetet az ügy kapcsán.

Németország legnagyobb bankja a Financial Times értesülései szerint tavaly indított belső vizsgálatot, miután több spanyol ügyfelük is arról panaszkodott, hogy olyan komplex derivatív eszközöket adtak el nekik, amelyeknek ők nem értették a működését. A bank jelenleg 50-100 ügyféllel kapcsolatban vizsgálódik, de nem tudni, hányan szenvedtek el pénzügyi veszteségeket.

Az ügy eddigi legnagyobb ismert kárvallottja a J García-Carrión, Európa legnagyobb borexportőre, aki 10 millió eurót kapott a Deutsche Banktól a veszteségeik kompenzálására, de a Palladium Group, Spanyolország egyik legnagyobb szálloda-hálózata is érintett az ügyben, mint kárvallott.

A Deutsche Bank különböző összetett fedezeti termékeket, swapokat és egyéb derivatív eszközöket értékesített az ügyfeleinek. A devizapiaci derivatívákkal az árfolyamkockázatok ellen igyekeztek fedezni magukat. Uniós törvények szerint viszont nem lehet bármilyen ügyfélnek akármilyen terméket értékesíteni. A szabályozás értelmében ugyanis a bankoknak az ügyfeleiket azok pénzügyi jártassága szerint kell csoportosítaniuk, és mindenkinek csak olyan termékeket adhatnak el, amelyeknek az ügyfél is érti a működését.

Címlapkép: Arne Dedert / picture alliance via Getty Images

vodafone budapest logo

Kiszámoló Hogyan adózol?

Bár már sokszor írtam az adózásról, úgy tűnik, érdemes még írni róla. A választások közeledtével az ellenzék...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Kagi, Renko, Heikin Ashi - melyik mire jó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
családszabadban