Előfizetői tartalom

„Megloptunk, te koszos majom!” - Botrány az elektromos autósoknál, magyarok is érintettek

A hazai elektromos autósok körében is számos érintettje van annak a hétvégi hackertámadásnak, mely során sokaknak több száz dolláros illetéktelen terhelés érkezett a kártyájára. A Carge nevű, elektromosautó-töltőket integráló app felhasználói szembesültek a jogalap nélküli tranzakciókkal, melyhez bicskanyitogató szöveget is írtak az elkövetők: többek között, hogy "megloptunk, koszos majom!". A jelek szerint a felhasználók nem veszítették el a pénzüket, a Carge nagy erőkkel oltja a tüzet, de a startup hatalmasat bukott a bizalmi tőkéjéből a hackerek miatt, amiből nehéz lesz felállni.

Banking Technology 2021 Digitális transzformáció a hazai bankszektorban, bigtech és fintech kihívók a láthatáron. Erről is szó lesz a Portolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Információ és jelentkezés A hazai elektromos autósok közösségét összekovácsoló Villanyautósok.hu számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés