Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: sorsdöntő lépésre készül a kormány, hatalmas a tét

Ki számít rászorulónak, illetve ki dönti el, ki szorul rá ezentúl a törlesztési moratóriumra: az állam, a bank vagy maga az ügyfél? – tudomásunk szerint ez az igazi tétje a kormány szeptember első felében várható döntésének a törlesztési moratórium meghosszabbításáról, illetve kivezetéséről a szeptember 30-ai, már másodszor kitolt lejárati határidő után. Megkérdeztük a nagybankokat is, hogy állnak most a moratóriummal, és kiderült: a moratóriumban érintett hiteleik aránya folyamatosan csökken, de elsősorban nem a kilépések, hanem az új hitelkihelyezések miatt.

Két héten belül eldőlhet a moratórium sorsa Úgy tudjuk, nem történt érdemi előrelépés június óta a törlesztési moratórium meghosszabbításával (vagy kivezetésével) kapcsolatban, amikor is június 30-áról szeptember 30-ára tette át a kormány a lejárati határidőt. A magyar törlesztési moratórium így már tényleg páratlan egész Európában: 1. minden vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés