Előfizetői tartalom

Lakáshitelesek, figyelem: kiderült, mennyivel ugranak meg a törlesztőrészletek

Portfolio
Kiderült, hogy változik a törlesztőrészlet azok számára, akik gyakran változó kamatozású hitellel rendelkeznek, és most szeptemberben lesz a hitelük fordulónapja. Egy tipikusnak mondható 10 milliós lakáshitel esetében nagy valószínűséggel 3000 és 6000 forint között van a havi törlesztőrészlet emelkedése.



Így változott a BUBOR

A 2009. évi CLXII. törvény értelmében az új kamatot a fordulónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia-kamatlábhoz kell igazítani, vagyis a gyakran változó kamatozású hitelek esetében a múlt hét pénteki BUBOR-t kell összevetni a 3, 6 vagy 12 hónappal korábbival, és a kettő különbözetével változik a hitel kamata.

Részletesebben alábbi cikkünkben írtunk a háttérről:

Az MNB által közzétettek alapján az elmúlt hónapok monetáris politikai szigorítása, illetve az ezzel kapcsolatos várakozások megtették a hatásukat, a gyakran változó kamatozású hitelek esetében releváns bankközi kamatlábak közel hat és fél éves csúcspontra emelkedtek:

Erről szól még a cikk:

  • Megtette a hatását a jegybanki kamatemelés
  • Mennyivel nő meg a törlesztőrészlet?
  • Mi várható még ezek után?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés