Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: ennyiért lehet a tiéd álmaid lakása az új szuperhitellel

Átlépte Budapesten az újépítésű lakások átlagos négyzetméterára az 1 millió forintot, az átlagos árszint pedig a 70 millió forintot. Vidéken 725 ezer, illetve 52 millió forintos átlagot mutat a legutóbbi Lakásriport. Megnéztük, mekkora forgalmi értékű energiahatékony lakás vásárolható a különböző jövedelemszinttel rendelkezők, többek között a minimálbérrel, a medián- és az átlagbérrel bírók számára az új zöldhitel segítségével, a minimális önerő megléte mellett. Szomorú tény: egy medián bérrel a budapesti új lakások átlagárának mindössze 36%-a vehető fel el a hitelezhetőség teljes kihasználása mellett is.

Mekkora lakást vehetek a Zöld Otthon Programban? Hogy ki mekkora lakást vásárolhat hitelfelvétel segítségével, azt a hitelezhetősége és a rendelkezésre álló önerő dönti el. Utóbbi nagyságát mindenki maga ismeri, előbbit pedig, vagyis a felvehető hitelösszeget minden jelzáloghitel, így a zöld lakáshitelek esetében is az MNB adósságfék-szabályai határozzák meg. Ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés