Előfizetői tartalom

Megrohanták a bankokat a csúcsszuper zöld lakáshitelekért - mi lesz itt a következő hónapokban?

Palkó István
A lakáshitelezés 10-20%-át adhatja a Zöld Otthon Program a következő időszakban, növekedési többletet viszont inkább csak közép- és hosszútávon generálhat a hitelpiac számára – vélik a Portfolio által megkérdezett banki szakértők. Miközben a kezdeti érdeklődés jelentős, van, aki szerint a megfelelő energiahatékonysággal rendelkező lakások kínálata szűk keresztmetszet lehet, mások a hitelközvetítő jutalékok közelmúltbeli, MNB-s vezetői körlevélben megjelent korlátozásában látnak jelentős visszafogó erőt a zöld lakáshitelek piacán.

Nagy a kezdeti érdeklődés a bankoknál A lakáshitelezést végző bankok többsége már október 4-én kijött az NHP Zöld Otthon Program keretében meghirdetett, legfeljebb 2,5%-os kamatozású zöld lakáshitelével, és a program részeként megjelentek a CSOK igénybe vevői számára elérhető kamattámogatott, 0%-os zöld CSOK-hitelek is. Az általunk megkérdezett banki szakértők kivétel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái