Előfizetői tartalom

Hatalmas szakadékot találtak a világ bankrendszerében, rohamosan fogy az idő a megoldásra

Palkó István
„A nagy divergencia” – ezt a címet adta idén a McKinsey a csütörtökön megjelent hagyományos globális banki jelentésének, amely elé évről évre nagy várakozásokkal tekint a pénzügyi szakma. Ha egy mondatban kellene megfogalmazni az idei elemzés üzenetét, akkor így foglalnánk össze: a vártnál jobb állapotban kerül ki a koronavírus-válságból a pénzügyi szolgáltatási szektor, de egyre inkább kettészakad a banki mezőny: a rocksztárokra és a nagy többséget alkotó alulteljesítőkre, miközben utóbbiakat a sikeres modellváltásra egyre jobban szorítja az idő.

Nem teljesült a vészforgatókönyv Elkerülte a bankszektor a legrosszabbat a koronavírus-válságban, sőt, a gazdasági körülmények szinte minden szempontból jobban alakultak a tanácsadócég által megkérdezett 2000 cégvezető várakozásánál, miután a kormányok összességében a GDP 29%-ának megfelelő (a moratóriumok hatásával együtt)  gazdasági stimulussal reagáltak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái