Előfizetői tartalom

Vége az NKP-nak, vége a vállalati jó világnak?

Sokak várakozásával összhangban, az NHP nyári kivezetése után megszünteti az MNB a hazai vállalatfinanszírozás másik fontos programját is: az 1550 milliárd forintos keret kimerülésével véget ér a közép- és nagyvállalatok által aktívan igénybe vett Növekedési Kötvényprogram. Kérdés, hogy a legfontosabb vásárló, a jegybank kiesésével organikus módon miként folytatódik a hazai vállalati kötvénypiac fejlődése, mindenesetre hosszú távú pozitív hatásként sok bank és vállalat számára maradhat ismerős és vonzó ez a finanszírozási forma, amely egészen újszerű pezsgést hozott a piac számára.

Az infláció ellen végrehajtott monetáris szigorítás jegyében az állampapír-vásárlási program mellett a Növekedési Kötvényprogram lezárásról is döntött az MNB. A folyamatban lévő kibocsátói tárgyalásokat a kötvényprogram 1550 milliárd forintos keretösszegének erejéig még realizálják, ezt követően azonban nem kerül sor újabb jegybanki vásárlásra. A program célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés