FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

„Nem számítunk kieső csontvázakra” – Interjú az Erste bankvásárlásáról

A hatodikról az ötödik helyre jön fel az Erste Bank a magyar vállalatfinanszírozási piacon azzal, hogy megvásárolja a magyar Commerzbankot, sőt, a tervezettnél egy évvel előbb érheti el a negyedik helyet. Szabados Richárd vállalati üzletágvezető nyilatkozott nekünk a tranzakció részleteiről, a vásárló fél céljairól és a vállalatfinanszírozási piac legforróbb aktualitásairól.

Utoljára talán a Postabank 2003-as megvásárlásakor vett teljes bankot az Erste Magyarországon. A Commerzbank Zrt. esetében azonban a vállalatokból álló ügyfélportfólióban lehet az igazi érték. Kényszermegoldás tehát a teljes bank megvásárlása az Erste számára, amit az eladó diktált így? Valóban régóta nem volt egész bankot érintő vásárlásunk, az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés