Előfizetői tartalom

Ritka együttállás: hét magyar pénzintézet kerül új tulajdonos kezébe

A takarékszövetkezeti szektor integrációját leszámítva talán a kilencvenes években fordult elő utoljára Magyarországon, hogy egyidejűleg hét jelentős magyar pénzintézet álljon tulajdonosváltás előtt. Az elmúlt három hónap bejelentései alapján öt hazai bank és két biztosítótársaság válik egy-egy rövidesen lezajló M&A-tranzakció főszereplőjévé. Összefoglaljuk, mit tudunk eddig az érintett pénzintézetek tulajdonosváltásáról, és mi motiválhatja a tranzakciók résztvevőit.

Ez már nem a kilencvenes évek Pezseg körülöttünk a régiós pénzintézeti M&A-piac: a koronavírus az első hónapokban leállította, utána azonban beindította, sőt felgyorsította a bankok és biztosítók tulajdonosi optimalizációját (felvásárlásait, összeolvadásait) megcélzó tárgyalásokat. Az eladói és vásárlói szempontokat azonban nem változtatta meg a pandémia, azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés