Előfizetői tartalom

Tömegével zárták be a bankfiókokat Magyarországon, de a jövő egészen másról szól

Palkó István
A több mint 3000 hitelintézeti fiók hazájából az alig 1800 bankfiók országává váltunk egy évtized leforgása alatt. A fiókszám mellett - jóval kisebb mértékben - a dolgozói létszám is csökkent a magyar pénzügyi szektorban, a nagybankok közül három szereplő kivétel csak ez alól. Ahogy azonban az elmúlt évek fordulata mutatja, a jelen és a jövő általában már nem a mennyiségi visszahúzódásról, hanem a minőségi átalakulásról szól. 2021 végi fiókszámukról, létszámukról és ATM-hálózatukról kérdeztük a legnagyobb kereskedelmi banki szereplőket.

Minőségi változások a bankszektorban A számszerű adatok ismertetése mellett a következő trendekről számoltak be a bankok a Portfolio megkeresésére: példátlan módon felgyorsította a pandémia azt a hosszú évek óta tartó trendet, amelyben csökken a fiókok forgalma és nő a digitális csatornák szerepe, de manapság már nem tömeges fiókbezárásokkal válaszolnak erre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái