Előfizetői tartalom

Tömegével zárták be a bankfiókokat Magyarországon, de a jövő egészen másról szól

A több mint 3000 hitelintézeti fiók hazájából az alig 1800 bankfiók országává váltunk egy évtized leforgása alatt. A fiókszám mellett - jóval kisebb mértékben - a dolgozói létszám is csökkent a magyar pénzügyi szektorban, a nagybankok közül három szereplő kivétel csak ez alól. Ahogy azonban az elmúlt évek fordulata mutatja, a jelen és a jövő általában már nem a mennyiségi visszahúzódásról, hanem a minőségi átalakulásról szól. 2021 végi fiókszámukról, létszámukról és ATM-hálózatukról kérdeztük a legnagyobb kereskedelmi banki szereplőket.

Minőségi változások a bankszektorban A számszerű adatok ismertetése mellett a következő trendekről számoltak be a bankok a Portfolio megkeresésére: példátlan módon felgyorsította a pandémia azt a hosszú évek óta tartó trendet, amelyben csökken a fiókok forgalma és nő a digitális csatornák szerepe, de manapság már nem tömeges fiókbezárásokkal válaszolnak erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés