Előfizetői tartalom

Ütött az igazság órája: újabb hiteleket ért el a rettegett kamatemelés

Sokáig úgy tűnt, hogy a lakáshitelekkel ellentétben nem éri el a kamatkörnyezet emelkedése a személyi kölcsönöket, ezeket ugyanis jellemzően nem referenciakamathoz kötik a hitelezők, a digitalizáció által is fűtött piaci verseny pedig lefelé nyomja a kamatokat. A már felvett hiteleknél továbbra sincs baj a piacon már korábban elterjedt fixált kamatok miatt, az új hitelek esetében azonban már megtörténtek az első kamatemelések a banki ajánlatokban.

„A hitelkamatok emelkedése várható. Bár ezek magasabb marzsú termékek, mint a lakáshitelek, de a hitelezési kockázat költségei is általában magasabbak ezekben a termékekben. Ami a lakáshitelek drágulásában már megjelent, az a személyi kölcsönöknél is várható” – nyilatkozta november végén Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója a Portfolio-nak. Valaminek tényleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés