Előfizetői tartalom

Közel 10 százalék mínuszban volt az OTP – Meddig eshetett volna?

Portfolio
Az orosz-ukrán konfliktus elmérgesedése miatt durva esést láthattunk a mai piacnyitást követően, a nemzetközi trendekkel párhuzamosan a magyar tőzsdét is alaposan megütötték, a ma reggeli pánikban a messze legfontosabb magyar részvény, az OTP árfolyama közel 10 százalék mínuszban is állt ma. Felmerült a kérdés, hogy meddig eshet napon belül az árfolyam, van-e valamilyen padló, ami megfoghatja?

Sokak emlékeiben még mindig úgy él, hogy a magyar tőzsde azonnali részvénypiacán még mindig vannak úgynevezett hard limitek, vagyis, hogy napon belül 15-20 százaléknál nem emelkedhet vagy eshet nagyobbat egy részvény árfolyama. 2019 decemberében azonban új szabályok léptek életbe a BÉT-en, többek között megszűnt a napi ajánlattételi limit, ami a gyakorlatban azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés