Előfizetői tartalom

Egy szempillantás alatt lekapcsolhatják Oroszországot a globális bankrendszerről, ami nagyon fájhat Putyinnak

Turzó Ádám Pál
Az egyik legsúlyosabb szankciós "fegyver" a nyugati hatalmak kezében, ha az orosz bankrendszert elvágják a globális bankrendszertől, azaz letiltják a SWIFT üzenetküldő rendszer használatát az orosz bankoknál. Ugyanakkor, amit Iránnal könnyedén megtett az EU 2012-ben, azt most nem tudja ugyanolyan egyszerűen meglépni, ugyanis az orosz bankrendszer sokkal mélyebben be van ágyazva a globális pénzügyi rendszerbe, és jelentős járulákos kárral járhat, ha bevetik a SWIFT-szankciót. Megnéztük, hogy milyen hatása lenne, ha mégis így döntenének az első, óvatos szankciós csomagok után.

Financial IT 2022 A bankok digitális transzformációjával, az üzleti kihívásokkal és az informatikai innovációkkal kiemelten foglalkozunk május 31-én a Financial IT 2022 konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Szankciók Mint arról beszámoltunk, a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadár...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái