Előfizetői tartalom

Nagybankok kerülhetnek fel az orosz szankciós feketelistára

MTI
Az amerikai elnök kedden éjfél körül ismertette az Oroszország ellen elfogadott első szankciócsomagot, amely egyebek között két pénzintézetet, a VEB-et és az orosz védelmi ipar gerincbankját, a Promszvjazbankot (PSB) érinti. A Bloomberg úgy értesült, az amerikai kormány készen áll arra, hogy szükség esetén szankciókat vezessen be más orosz pénzintézetekkel, köztük a Sberbankkal és a VTB-vel szemben.

Az amerikai szankciókra az orosz tőzsde legközelebb csütörtökön tud reagálni, mivel szerdán nemzeti ünnep miatt zárva van. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a VEB és a PSB felkerült az SDN listára, ami az amerikai kormány feketelistája. Az itt szereplő állampolgárok és szervezetek összes egyesült államokbeli vagyona be van fagyasztva. A VEB az orosz gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés