Előfizetői tartalom

Teljes fegyverzetben egy háború küszöbén: itt a megnyugtató igazság a magyar bankokról

Rendkívüli stabilitásnak és magas jövedelmezőségnek örvendett a magyar bankszektor az orosz-ukrán háború kirobbanása előtt két hónappal, 2021 végén, mintha csak egy újabb válság kezelésére készítették volna fel teljeskörűen. Az MNB friss adatai szerint tőkében 2,3-szorosan, likviditásban 2,2-szeresen teljesítette túl a szektor a követelményeket, egészséges megoszlásban. A bankok tavalyi rekordszintű, 820 milliárd forintos nyereségére most nem érdemes irigykedni: a hitelezés fenntartását és így a magyar gazdaság stabilitását biztosító fontos fegyvertényről van szó.

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap tette közzé az MNB a magyar bankszektor pénzügyi teljesítményéről és helyzetéről szóló 2021-es konszolidált statisztikáit, ezek azok a számok, amelyek az OTP külföldi leánybankjait is tartalmazzák. Ami kapásból feltűnik, az az, hogy rekordszintű, 820 milliárd forintos konszolidált adózás utáni nyereséget ért el a magyar bankszektor 2021-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés