Előfizetői tartalom

Lakáshitelek háború idején: milliókat buktak a hitelfelvevők, és csak ezután jöhet a java

Miközben a már felvett lakáshitelek többségét védi a fix kamatozás vagy a kamatstop a kamatkörnyezet emelkedésétől, az aktuálisan elérhető új hitelekre ez nem igaz: az átlagos lakáshitelkamatok 6% felé közelednek. Egy év alatt mintegy 6 millió forinttal nőtt a teljes visszafizetendő összege és 20-23 százalékkal a törlesztőrészlete egy újonnan felvehető 20 éves, 20 milliós lakáshitelnek. Mivel azonban még a megtörtént kamatemeléseket sem árazták be teljesen a bankok, az MNB pedig további szigorításnak ágyazott meg, további jelentős emelkedés várható, vagyis érdemes mielőbb lakáshitelt felvenni. Bemutatjuk ehhez cikkünkben a friss banki ajánlatokat is.

Vannak olyan lakáshitelek, amelyeket ügyféloldalon nem érint a kamatkörnyezet emelkedése, így érdemes kihasználnia őket annak, aki teheti. Ilyen a Zöld Otthon Program lakáshitele, amelyet energiahatékony új ingatlanok vásárlására vagy építésére lehet felvenni legfeljebb 2,5%-os fix kamattal, akár 25 évre, 70 millió forint erejéig, a kamattámogatott CSOK-hitel, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés