Előfizetői tartalom

Megtudtuk: a Sberbank betéteinek 60 százalékára nem volt biztosítás

360 milliárd forint volt a magyarországi Sberbank betétállománya a végelszámolás kezdetén – tudtuk meg a végelszámolást végző PSFN Kft.-től. Mivel az OBA betétbiztosítása ebből csak 146,7 milliárd forintra vonatkozott, elmondható, hogy 213 milliárd forintra, a betétösszegek 60%-ára nem volt biztosítás. E betétek tulajdonosai május 3-áig élhetnek hitelezői igényükkel a végelszámolónál.

Azt már két hete elárulta az Országos Betétbiztosítási Alap, hogy a 100 ezer euró (korábbi árfolyamon 38,047 millió forint) alatti betétek, illetve részösszegek 146,7 milliárd forintot tettek ki, ennyi volt az OBA betétbiztosítási kötelezettsége, amiből nagyjából 112 milliárd forintot mára ki fizetett, 35 milliárd forintért pedig még nem jelentkezett a tulajdonosa. Az azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés