Előfizetői tartalom

A devizahitel-válság óta nem látott kutya világ jöhet Magyarországon a kamatstop nélkül

Egyre nehezebb elképzelni, mit fog kezdeni a kormány a 470 ezer családot érintő kamatstoppal, ha június 30-án lejár, úgy elszálltak ugyanis időközben a bankközi kamatok, hogy a nyár és az ősz folyamán tömegével szembesülnének bőven 30% feletti törlesztőrészlet-emelkedéssel is a jelzáloghitelesek a kamatstop kifutása esetén, amire a devizahiteles kataklizma óta nem volt példa. Addig a bankok állják a több tízmilliárdos számlát, ami nekik is egyre terhesebb.

Az alapkamat keddi 100 bázispontos emelése után kisebb mértékben ugyan, de az irányadó egyhetes betéti kamatot is megemelte az MNB. A jegybank 30 bázisponttal magasabb, 6,15 százalékos kamat mellett hirdette meg a csütörtöki tendert. Az infláció elleni küzdelem miatti sorozatos jegybanki szigorítás hatására, illetve az ezzel kapcsolatos piaci várakozások nyomán a bankközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés