FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
 
Előfizetői tartalom

Íme a friss magyar mobilbanki rangsor

Portfolio
A hazai mobilbankok értékelése széles skálán mozog a Google Play és az App Store értékelés alapján egyaránt: a rangsor elején közel vagyunk az 5-ből 5 csillaghoz, de van olyan app is, amely a két csillagos értékelést sem éri el. Új rangsorunkban érdekességképpen a Revolut értékelését is szerepeltetjük, és talán nem túl nagy meglepetés, hogy a fintech hátterű neobank mindkét lista élére került.

Egyre élesebb a verseny a bankok között a digitális térben, melyik bankok lesznek a digitális kor nyertesei? Erről is szó lesz a Portfolio május 31-ei Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!

Tavaly óta több mobilbanki rangsort is készítettünk a Google Play és az App Store értékelések alapján, ám a Google Playben kisebb módszertani változtatásokat eszközöltünk, melyek révén még pontosabbá vált az egyes banki mobilappok összehasonlítása. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy az eddig gyűjtött adatokat összehasonlításra nem tudjuk használni, vagyis az értékelések illetve a rangsor változását csak soron következő cikkünkben tudjuk újra megvizsgálni.

A rangsor összeállításakor több további fontos változás is történt.

  • Az OTP Bank a lakossági mobilappja előző verzióját, a Smartbankot március 24-én kivezette, ezért a Smartbankot értelemszerűen mi is kivettük a rangsorunkból. Az újabb mobilbankot már tavaly elkezdte tesztelni a bank, majd fokozatosan vezették be, de végül még így is pár hetet halasztották a Smartbank kivezetését. Ezt ugyanis eredetileg március elejére tervezték, de az applikációt még túl sokan használták, így a bank a halasztás mellett döntött. Továbbra is lehet regisztrálni az új digitális szolgáltatásra a Smartbankból, de új Smartbank regisztrációt már nem lehet indítani.
  • Az MKB és a Budapest Bank egyesülése révén a Budapest Bank mobilbankját átmárkázták. Mint Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta, az egyesülést követően minden ügyfél a megszokott mobilappját vagy internetes alkalmazását fogja tudni elérni, használni; az eddig ismert funkciók nem fognak változni. A Budapest Bank eddigi internet- és mobilbankján egy átmárkázás történik, új logókkal és márkajelekkel találkoznak majd az ügyfelek. Az átmárkázott mobilbankot is szerepeltetjük rangsorunkban, de jelezzük, hogy ez már MKB-s mobilapp.
  • Mivel 500 ezer fős ügyfélszámmal rendelkezik már Magyarországon a Revolut, ezért – bár nem teljesen összehasonlítható egy fintech hátterű bank és egy univerzális nagybank értékelése – érdekességképpen a Revolut mobilapp értékelését is szerepeltetjük ezentúl a rangsorunkban.

Lássuk a listákat!

A friss androidos és iPhone-os rangsorunk élén a rangsorban debütáló Revolut mobilapp szerepel: előbbi esetében holtversenyben az MKB ex BB (Budapest Bank) appjával 4,8, utóbbi rangsorban 4,9 csillagos értékeléssel egyedül áll az élen. 

Mobilbanki rangsor

  • Módszertani változások
  • Új szereplő az élen: Revolut
  • Android lista
  • iOS lista

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés