Előfizetői tartalom

Lakáshitelek az őrületes infláció idején: milliókat buktak a hitelfelvevők, és még nincs vége

Eltűnőben vannak a 6% alatti kamatok a piaci kamatozású lakáshitelek kínálatából Magyarországon. Az eddig legalacsonyabb kamatokat kínáló UniCredit is kamatemelésre készül pár napon belül. Messze a kamatemelési folyamat vége: az aktuális bankközi kamatok a 6,2-6,3%-os átlagkamat helyett már 7,9-8,5%-os kamatot indokolnának, és ez 2-3 hónapon belül be is következhet. Ez bizony már 40-50%-kal magasabb törlesztőrészletet és visszafizetendő összeget jelent az egy évvel ezelőtt felvett hitelekhez képest. Aki tehát hitelt venne fel, érdemes mielőbb lépnie, a választáshoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát használnia.

Hitelezés 2022 Kiemelt téma lesz ez május 17-ei Hitelezés 2022 konferenciánkon, érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Ahogy már számtalanszor, így egy hónappal ezelőtt is jeleztük, nincs vége a lakáshitelkamatok emelkedésének Magyarországon, így érdemes mielőbb felvenni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés