Előfizetői tartalom

Szuperolcsó zöldhitel az új lakásokra: kész, vége, ennyi volt?

A bankok válaszai alapján nagyjából ki is merült az MNB energiahatékony lakásokra kiírt Zöld Otthon Programjának múlt héten 300 milliárd forintra megemelt kerete, pedig az elmúlt két hétben már nem sok befogadás történt. Szerződéskötések és pláne folyósítások még hónapokon keresztül zajlanak majd, új hitelkérelmet azonban a bankok többsége már nem, vagy csak nagyon korlátozottan fogad majd be a következő hetekben. Az új érdeklődők közül már csak a szerencsések fogják elcsípni a legfeljebb 2,5%-os kamatozású lakáshitelt. Piaci forrásaink várakozásai szerint a mostanihoz hasonló formában biztosan nem hosszabbítja meg az MNB a programot.

Hitelezés 2022 Ezzel a témával is foglalkozunk a Portfolio május 17-ei Hitelezés 2022 konferenciáján, érdemes regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Mi változott a Zöld Otthon Programban? Múlt hét keddjén az MNB bejelentette: a Magyar Bankszövetség kérésére megemeli az NHP Zöld Otthon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés