Előfizetői tartalom

Túl drága lett a babaváró hitel, belenyúl a kormány – Mi folyik itt?

Nem kell megijedni: az 5 éven belül gyermeket vállaló fiatal házasok számára a futamidő végéig 0%-os kamatozású marad a babaváró hitel, akár felvették már, akár ezután fogják felvenni a kölcsönt, és jelen állás szerint a tartozáselengedés és a törlesztésfelfüggesztés szabályai sem változnak. A kamattámogatást fizető állam és az 5 éven túl is gyermektelen hitelfelevők számára azonban egyre jobban fáj a kamatkörnyezet emelkedése, a kamattámogatás (amit utóbbiaknak vissza kell fizetniük) ugyanis az 5 éves állampapírpiaci hozamokat követi, most éppen meredeken felfelé. A kormány friss döntése e terhen enyhít valamelyest az április 29-e után igényelt hitelek esetében, ismét a bankok kárára, ahogy ezt a kamatstopnál is látjuk.

Hitelezés 2022 A babaváró hitel is terítékre kerül május 17-ei Hitelezés 2022 konferenciánkon, érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Egy népszerű hungarikum Igazi hungarikum a babaváró hitel: tudomásunk szerint nincs olyan hitelkonstrukció máshol a világon, amely egyszerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés