Előfizetői tartalom

Elszabadul a pokol a lakáshiteleknél, ha kivezeti a kormány a kamatstopot

1 százalék alatti szintről 7 százalék környékére emelkedtek mára a budapesti bankközi kamatlábak – mutatják a jelzáloghitelek szempontjából mérvadó mai adatok. Ez nemcsak 10% körüli lakáshitel-kamatokat jelentene, hanem egy átlagos, 7 éves hátralévő futamidejű jelzáloghitel esetében számításunk szerint több mint 21-23 százalékos törlesztőrészlet-emelkedést is egy év alatt. A valóságban a kormány által 2022 első felére bevezetett kamatstopnak köszönhetően az érintettek átlagosan mindössze 4-5 százalékos emelkedéssel szembesülhettek eddig, a kamatstop fenntartása azonban egyre nagyobb terhet jelent a bankoknak, kivezetése pedig egyre jobban fájna a lakosságnak. Fontos téma lesz ez május 17-ei Hitelezés 2022 konferenciánkon, érdemes regisztrálni a rendezvényre!

Hitelezés 2022 Fontos téma lesz ez Hitelezés 2022 konferenciánkon, érdemes regisztrálni a rendezvényre. Információ és jelentkezés Kedden újabb 100 bázisponttal 5,4%-ra emelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György jegybankelnök a kamatemelések folytatásáról beszélt, a csütörtöki heti tenderen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés