Előfizetői tartalom

Megmenekülhetnek a bajba kerülő cégek egy teljesen új, hamarosan elérhető megoldással

Ha egy cég fizetésképtelenné válik Magyarországon, akkor nagy valószínűséggel nincs számára visszaút: a csődeljárás vagy a felszámolás a cég közelgő megszűnését jelenti az esetek többségében. Részben e „végzetes” fizetésképtelenségi eljárásokkal, részben pedig a megegyezésen alapuló szerkezetátalakítással szemben kínál alternatívát egy új uniós irányelv – írtuk még 2020 végén. Az irányelvet a magyar jogba implementáló „szerkezetátalakítási törvény” hamarosan, július 1-jén hatályba lép, így utánakérdeztünk a végleges szabályoknak.

Az Országgyűlés 2021 tavaszán tárgyalta és elfogadta a szerkezetátalakításról és egyes törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely végül 2021. június 3. napján került kihirdetésre 2021. évi LXIV. törvényként, és jelen állás szerint 2022. július 1. napján lép hatályba – ismertette megkeresésünkre Fabók Zoltán, a DLA Piper...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés