Előfizetői tartalom

Nesze neked, orosz-ukrán háború: alaposan meglepte az elemzőket a Raiffeisen

Profitcsökkenést várt a piac a Raiffeisen Bank International ma reggel közzétett gyorsjelentésétől, nem véletlenül: orosz piactól való függése a legnagyobb a nyugati bankok közül. Ehhez képest több mint duplázást mutatott be az osztrák bankcsoport az első negyedévben a nyereségét tekintve. Bár a kockázati költségek az orosz és az ukrán leánybank miatt jelentősen, hitelarányosan csaknem 1%-ra emelkedtek, és az év egészében is ekörül maradhatnak, a bevételi sorokon kompenzálni tudja ezt a társaság. Az orosz leánybank ugyanannyit, 96 millió eurót hozott, mint tavaly, a magyar operáció pedig 35 millió eurós nyereséget ért el, ami erős teljesítményre utal.

Ma reggel közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Raiffeisen Bank International, az elemzők által várt 165 millió euróval szemben 442 milliós adózott nyereséget ért el a csoport, ami egy év alatt duplázást jelent. Ennek egyik fő oka az lehet, hogy bár az ukrán leánybank veszteséges lett, az orosz működés ugyanakkora nyereséget hozott, igaz, teljesen más eredményszerkezetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés