Előfizetői tartalom

Soha nem látott roham indult Magyarországon a lakáshitelekért, de már gyülekeznek a sötét viharfelhők

Palkó István
Új történelmi csúcsra, 145 milliárd forintra ugrott a lakáshitelek havi felvétele áprilisban az MNB friss adatai szerint. Az időközben kimerült Zöld Otthon Program elhúzódó hatásaként az új lakások aránya 47%-ra, a támogatott lakáshiteleké 52%-ra, a végig fix kamatozásúaké pedig 57%-ra ugrott az új kihelyezésekben, amire még nem nagyon volt példa. Az intő jelek azonban szaporodnak: a lakosságihoz hasonlóan a vállalati hitelezésben is megjelentek a lassulás bizonyítékai, és különösen a kkv-k esetében kérdéses a kedvezményes hitelprogramok jövője. A bankszektor a második félévben már a hiteldinamika visszaesésére számít.

Háztartási hitelek: szaporodnak a lassulás jelei Közzétette szerdán az MNB a magyar bankszektor áprilisi hitel- és betéti statisztikát. A lakossági hitelfelvételekre látszólag nem sok panaszuk lehet a bankoknak: 35%-kal több lakáshitelt és 17%-kal több személyi kölcsönt helyeztek ki áprilisban, mint egy évvel korábban. Az év első négy hónapjához képest azonban ezek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái