Előfizetői tartalom

Profitgyárosok a magyar biztosítási piacon: nekik fájhat a legjobban az új különadó

Négy nagy biztosító hozta tavaly a magyar biztosítási szektor 80 milliárdos nyereségének a háromnegyedét, miközben a díjbevételek felét érték el. Az Allianz, az Aegon, a Groupama és a Generali összesen 65 milliárd osztalékot fizet ki idén a részvényeseinek, a szektorszinten 50 milliárd forintosra tervezett új biztosítói különadó miatt azonban ez aligha fog megismétlődni jövőre. Amennyiben a biztosítói különadó az eddigihez hasonlóan csak a nem-életbiztosítási díjbevételeket terheli majd, akkor annak éppen a legnagyobb nyereséget termelő biztosítók lehetnek a legnagyobb elszenvedői.

A bankszektor legnagyobb szereplőinek tavalyi számairól itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 01. Itt a friss banki rangsor: lát valaki extraprofitot? Koncentrált profittermelés A május 31-ei határidőig a biztosítók is közzétették éves beszámolóikat, mi most a nyolc legnagyobb díjbevételű biztosító legfontosabb számait foglaljuk össze. Ahogy március elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés