Előfizetői tartalom

Év végéig velünk lesz a kamatstop, mindannyian bukunk rajta

A piaci mechanizmusok attól tudnak jól, sőt a leghatékonyabban működni, hogy megbízható módon és hosszú távon igazíthatják hozzájuk a döntésüket azok, akik értik a működésüket. A kamatstop és a hitelmoratórium év végéig történő meghosszabbítása viszont azt üzeni, hogy a magyar hitelfelvevőknek és hitelezőknek nem érdemes érteniük a hitelpiaci mechanizmusok működését, és rábízniuk sem érdemes magukat ezekre, mert ezeket valaki fentről bármikor felfüggesztheti.

A hír annyi, hogy december 31-éig meghosszabbítja a kormány a jelzáloghitelek mintegy egyharmadát érintő kamatstopot, illetve a lakossági és vállalati hitelek legsérülékenyebb 4 százalékát érintő hitelmoratóriumot. A részleteket még nem ismerjük, de nagyon úgy tűnik, hogy egyszerű meghosszabbításról van szó, vagyis azok a szabályok mennek tovább, amelyek az első félévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés