Előfizetői tartalom

Zöldkötvénnyel állt elő az OTP, mit érdemes tudni róla?

Stratégiai célkitűzés az OTP Banknál, hogy zöldhitel-állománya az idei év végére 230 milliárd forint legyen, és 2025 végére 1500 milliárd forintra növekedjen. A banknak nem célja, hogy ezt mind kötvénnyel finanszírozza, részben azonban igen: a jövő héten 5,5%-os hozam mellett eurós zöldkötvényeket fog kibocsátani, ami a régió egyik első, bank által kibocsátott zöldkötvénye lehet. Pókos Gergelyt, az OTP Bank Zöld Program Igazgatóságának ügyvezetői igazgatóját kérdeztük a fenntartható finanszírozási megoldás részleteiről.

Sustainable World 2022 Az OTP Bank is képviselteti magát Sustainable World 2022 konferenciánkon, érdemes regisztrálni az eseményre! Információ és jelentkezés Tavaly augusztusban az OTP Jelzálogbank volt az első, amely zöld jelzáloglevelet bocsátott ki Magyarországon, idénjúlius 13-ai értéknappal pedig zöldkötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés