Előfizetői tartalom

10 dolog, amiben megváltoztatja az életünket a történelmi kamatemelés

Az MNB 2021 júniusa óta küzd kamatemeléssel az infláció ellen, de az irányadó kamaton még nem emelt akkorát, mint most csütörtökön, és az alapkamat sem ugrott azóta akkorát, mint ebben a két hétben. 0,6%-ról indultunk tavaly, jövő keddtől viszont várhatóan mindkettő 9,75%-on áll majd. Összegyűjtöttünk 10 fontos aspektust, amelyben a drasztikus kamatemelkedés hatással lehet az életünkre.

A jegybanki kamatemelés az infláció megfékezését szolgálja, és a forintárfolyamra is pozitívan hat. Az importőrök, a vásárlók és a külföldön nyaralók számára - jó esetben - pozitív tehát a hatása. Az alábbiakban azokról a pénzügyi hatásokról lesz szó, amelyek ezen a két hatáson túlmutatnak. Az MNB kamatemelései három fő csatornán keresztül érhetik utol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés