Előfizetői tartalom

Itt vannak a friss számok a leggazdagabb magyarok vagyonáról - Elkezdődött az aggódás

Árgyelán Ágnes
Borúlátó várakozásokkal teli válaszok jöttek a Portfolio friss privátbanki felméréséhez. A szolgáltatók a tőkepiaci környezet, a magyar gazdaság helyzete és a forint árfolyama miatt is aggódnak, nem csoda, hogy a vagyonnövekedési várakozásaikat is visszavették. Mindettől függetlenül az elmúlt fél évben szerényen, de nőni tudott a privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon és az ügyfélszámlák is bővültek. A legnagyobb vagyont az OTP Private Banking kezeli, de nagyot ment idén alacsonyabb bázisról az Equilor is.

A most már negyedéves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészítjük. A júliusi felmérésünkben 11 privátbanki szolgáltató vett részt. A válaszadók által nyilvántartott vagyon 2022. június végén meghaladta 7900 milliárd forintot, ami gyakorlatilag teljes piaci lefedettséget jelent. Mostani felmérésünkben az MKB Bank, a Budapest Bank...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái