Előfizetői tartalom

Új módszerrel támadnak a kriptós csalók, egyre több az áldozat

Portfolio
Hackerek 190 millió dollárt loptak el az amerikai Nomad kriptós cégtől, amely már a hetedik ilyen esemény volt 2022-ben. A támadásokban az volt a közös, hogy egyaránt a kriptós gépezet egy lényeges elemét vették célba, az úgynevezett blokklánc hidakat, vagyis olya kódsorokat, amelyek a kriptopénzek mozgatásához szükségesek.

Idén eddig a hackerek mintegy 1,2 milliárd dollár értékben loptak el tokeneket ezekről a hidakról, már kétszer többet, mint tavaly - derül ki az Elliptic londoni székhelyű blokkláncelemző cég adataiból. "Ez egy olyan háború, amelyben a kiberbiztonsági cég nem lehet győztes" - mondta Ronghui Hu, a New York-i Columbia Egyetem informatika professzora és a CertiK kiberbiztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés