Előfizetői tartalom

Vihar előtti csend a magyar bankoknál: az új különadónál is nagyobb csapás készülődik

Történetének legnagyobb, több mint 200 milliárd forintos elszámolt különadója ellenére nyereséggel zárta a második negyedévet a magyar bankszektor, így az első félév egészében is nyereségesen működött. Az MNB friss adatai szerint alacsony hitelértékvesztés mellett jött össze a második negyedéves 33 milliárd forintos (nem konszolidált) nyereség, ám ez az alacsony kockázati költség az év második felében és jövőre aligha lesz tartható: a rezsiköltségek elszállása és a kialakuló lánctartozások miatt sok ügyfél kerülhet bajba, így a banki hitelportfóliók minőségének drasztikus romlása sem kizárt, miközben a bevételekre a hitelkereslet visszaesése helyezheti a legnagyobb nyomást.

Portfolio Future of Finance 2022 A teljes magyar pénzügyi szektor nagy találkozóját rendezi meg a Portfolio október 18-án, érdemes regisztrálni a Future of Finance 2022 konferenciára! Információ és jelentkezés Eddigi szokásunktól eltérően, olvasói és piaci kérések nyomán, a bankszektor nem konszolidált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés