Előfizetői tartalom

Itt a nagy bejelentés a kamatstopról: mi lesz a lakáshitelesekkel?

Palkó István
Legalább 2023. június 30-áig érvényben marad a jelzáloghitelekre vonatkozó kamatstop – jelentette be a hétvégén Gulyás Gergely. Ez azt jelenti, hogy a jövő év közepén már másfél éve velünk lesz az intézkedés. 5 pontban összefoglaljuk, mit kell tudni a kamatstopról, és mitől is védi meg jelenleg a hiteladósokat. Egy elterjedt tévedést érdemes az elején eloszlatnunk: a kamatstop költségét egy az egyben a bankok állják, önmagában nem jár későbbi törlesztőrészlet-emelkedéssel vagy futamidő-hosszabbítással sem. Közvetett hatásait és üzenetét azonban változatlanul rendkívül károsnak tartjuk.

Portfolio Future of Finance 2022 Fontos téma lesz a jelzáloghitelezés jövője októberi Future of Finance 2022 konferenciánkon. Érdemes regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés 1. Mely hitelekre vonatkozik a kamatstop? Kétféle lakossági jelzáloghitel érintett: a referenciakamatlábhoz kötött...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái