Előfizetői tartalom

Elszakadt a húr a bankoknál, megérkeztek a 10%-os lakáshitelek

Palkó István
A bankok fele már 10% körüli kamattal kínálja 5 éves kamatperiódusú lakáshitelét, de a 10 évesek és a végig fix kamatozásúak sincsenek messze ettől. A nyári „pihenő” után az elmúlt hetekben jelentős kamatemeléseket hajtott végre a bankok többsége: az elmúlt egy évben csak áprilisról májusra láttunk hasonló emeléseket. Úgy látszik, még mindig nincs vége a folyamatnak, hiszen a bankközi kamatokhoz képest 3-4 hónapos késleltetés látszik az árazásban, márpedig ezek emelkedése csak szeptemberben állt meg. Aki tehát lakáshitel-felvételt tervez ebben a nehéz időszakban is, annak továbbra is érdemes sietnie.

Portfolio Future of Finance 2022 Kiemelt téma lesz a jelzáloghitelezés jövője a Portfolio október 18-ai Future of Finance 2022 konferenciáján, a magyar pénzügyi szektor nagy találkozóján. Még nem késő regisztrálni az eseményre! Információ és jelentkezés Egyre kevesebb 9% alatti, és egyre több 10% feletti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái