Előfizetői tartalom

Csődök és fizetésképtelenné váló vevők: sötét felhők gyülekeznek Magyarország felett

Portfolio
Az alapanyagárak és energiaköltségek drasztikus emelkedése, a fogyasztás visszaesése és a mindezekből adódó európai recesszió várhatóan jelentősen megemeli a vállalati fizetésképtelenségek számát. Miközben a nyitva szállítás kockázata érdemben növekszik, a vevők a megnövekedett finanszírozási igényüket megpróbálják átterhelni a szállítókra, hiszen a banki források költsége egyre magasabb. Ezen két ellentétes folyamat komoly kihívás elé állítja a credit management szakmát. Mennyire felkészültek a szakemberek? Milyen külső kockázatkezelési eszközök állnak rendelkezésre? Mi lehet a nyerő stratégia a ránk váró időszakban? Erről volt szó Future of Finance konferenciánk IV./C. szekciójában.

Első előadónk, Gondos Gábor (Diageo Business Services, Head of Sell to Cash Europe) elmondta, hogy pénzügyi szempontból viharos időkre számíthatunk, „ám a pandémiás időszakból tanultunk már annyit, hogy könnyebben vészeljük át ezt az időszakot” - mondta. A számos világhírű alkoholos italmárkákat előállító és disztributáló Diageo centralizált struktúrában működik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái