Előfizetői tartalom

Bankszövetség: pengeélen táncolunk, mást nem tehetünk, csak tárgyalunk és újra tárgyalunk

A kamatstop jelenlegi formájában se nem arányos, se nem méltányos intézkedés - véli Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára. Szerinte a piactorzítás negatív hatásait hosszabb távon csak még nagyobb piactorzítással lehet ellensúlyozni, így olyan lavina alakul ki, amely káros a magyar bankszektornak és a magyar gazdaság egészének. A főtitkár a jelzáloghitelezés jelentős lassulására számít, úgy tartja, a kamatstop 3 és 5 éves jelzáloghitelekre történő kiterjesztésével a lakosság széles köre számára hozzáférhető jelzáloghitelezés időszaka alighanem véget ért. Szerinte a mostani helyzet a pénzügyileg megfontoltabb, végig fix kamatozású hitelt választó, és ezért magasabb kamatot fizető ügyfelekkel szemben is méltánytalan.

Egyre erősödő hangok emlegetik a közelgő recessziót. A magyar gazdaság különösen kitett a közelben zajló háború és az egekbe szökő energiaárak hatásának. Hogyan hat ez az igencsak borús környezet a bankok működésére? A bankszektor alapfeladata a gazdaság folyamatos hitelezése, a mostanihoz hasonló válságok esetén különösen fontos, hogy a szektor hitelezési képessége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés