Előfizetői tartalom

Ütött az igazság órája a lakáspiacon: egyre kevesebben vesznek fel hitelt

Tavallyal ellentétben idén már csökken a hitelfelvevők száma a magyar lakáshitelpiacon: az új folyósítások összegének emelkedése kizárólag az átlagos hitelösszeg növekedésének volt köszönhető az első félévben. Az MNB új lakásokra igénybe vehető Zöld Otthon Programja még támaszt adott tavasszal a piacnak, a használtlakás-vásárlások és a korszerűsítések esetében viszont már masszívan látszódtak a visszaesés jelei, ami a kamatok és a rezsiköltségek emelkedése, valamint a lakástranzakciók számának már látható jelentős visszaesése miatt az előttünk álló időszakban még erőteljesebb lehet.

Közzétette a lakáshitelpiac első féléves statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az MNB statisztikáiból havonta látjuk a lakáshitelpiac alakulását (a legutóbbi, visszaesésről árulkodó augusztusi statisztikákat itt ismertettük, a szeptemberiek csütörtökön fognak megjelenni), a KSH részletesebb adatai ezekhez képest több újdonsággal is szolgálnak. Látni lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés