Előfizetői tartalom

Ütött az igazság órája a lakáspiacon: egyre kevesebben vesznek fel hitelt

Palkó István
Tavallyal ellentétben idén már csökken a hitelfelvevők száma a magyar lakáshitelpiacon: az új folyósítások összegének emelkedése kizárólag az átlagos hitelösszeg növekedésének volt köszönhető az első félévben. Az MNB új lakásokra igénybe vehető Zöld Otthon Programja még támaszt adott tavasszal a piacnak, a használtlakás-vásárlások és a korszerűsítések esetében viszont már masszívan látszódtak a visszaesés jelei, ami a kamatok és a rezsiköltségek emelkedése, valamint a lakástranzakciók számának már látható jelentős visszaesése miatt az előttünk álló időszakban még erőteljesebb lehet.

Közzétette a lakáshitelpiac első féléves statisztikáit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az MNB statisztikáiból havonta látjuk a lakáshitelpiac alakulását (a legutóbbi, visszaesésről árulkodó augusztusi statisztikákat itt ismertettük, a szeptemberiek csütörtökön fognak megjelenni), a KSH részletesebb adatai ezekhez képest több újdonsággal is szolgálnak. Látni lehet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái