Előfizetői tartalom

Fordulat a lakáshiteleknél: felcsillant a remény magyarok tömegei számára

Drámaian megdrágultak a lakáshitelek: ma már 9-10% körül alakul a legjobb banki ajánlatok átlagkamata, és 180-200 ezer forint körül egy újonnan felvett 20 éves, 20 milliós lakáshitel törlesztőrészlete. 50-70 százalékkal emelkedett az újonnan felvehető lakáshitelek várható törlesztőrészlete azóta, hogy az MNB 2021 júniusában megkezdte a monetáris szigorítást. Az utóbbi hetekben azonban enyhült a nyomás: 2-2,5 százalékponttal csökkentek a piaci referenciahozamok, ezért felcsillant a remény, hogy az őszi várakozásoknál kisebb lesz a lakáshitelek drágulása, és 10-11% környékén megáll a kamatok emelkedése. Megnéztük a bankok legjobb aktuális ajánlatait.

Első ábránkon jól látható, milyen drágulás ment végbe az egyes nagybankoknál a lakáshitelek kamatában, a legnépszerűbbnek mondható 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek példáján szemléltetjük ezt 20 milliós hitelösszeg, 20 éves futamidő és nettó 400 ezres jövedelem mellett. E hitelek átlagkamata a legjobb banki ajánlatokban a két évvel ezelőtti 3,7%-ról és a tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés