Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: amit Magyarország művelt, az példátlan egész Európában, de most vége

Palkó István
„Az még létezett?” – kapták fel a fejüket sokan, amikor Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (képünkön) kedden bejelentette, hogy december 31-e után nem hosszabbítja meg a kormány a koronavírus-válság miatt bevezetett törlesztési moratóriumot. Amely egyébként egész Európa legtartósabb és legnagyvonalúbb hitelmoratóriuma volt, de már csak a lakossági hitelek 3%-a és a vállalatiak 1%-a maradt benne. A kivezetés időzítése tökéletes ahhoz, hogy a lehető legkevésbé fájjon, illetve ne ez a lépés fájjon igazán a hazai hiteladósok társadalmának és a bankszektornak a jövő évben.

Nagyon kellett a koronavírus miatt Életerős és egészséges emberek fuldokolnak a Balatonban, akik nem műtétre vagy gyógyszerre, hanem azonnali életmentésre szorulnak - nagyjából ezzel a képpel írható le a mostani helyzet - írtuk 2020. március 18-án, a járvány kezdetén, amikor először is az MNB - az azóta miniszterré lett Nagy Márton alelnökkel a soraiban – arra szólította...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái