Előfizetői tartalom

Megkapta az engedélyt az OTP, végrehajthatja története legnagyobb felvásárlását

Nagy Viktor
Alaposan megcsúszott az OTP szlovén bankvásárlása, eredetileg már a tavalyi második negyedévben meg kellett volna érkeznie a felügyeleti engedélyeknek, a szlovén versenyhatóság azonban csak tegnapi ülésén hagyta jóvá, hogy az OTP megszerezze a Nova KBM-et. Ezzel a tranzakcióval az OTP piacvezető bank lesz Szlovéniában, és bár a pontos vételárat nem ismerjük, lapértesülések alapján a magyar pénzintézet közel egymilliárd eurót fizethetett a szlovén bankért, ekkora összeget az OTP még soha nem költött bankvásárlásra. A most megkapott engedély birtokában az adás-vételi ügylet zárására várhatóan a következő napokban sor kerül.

Tavaly májusban jelentette be az OTP, hogy a bank adásvételi megállapodást írt alá az Apollo Global Management leányvállalatai által menedzselt befektetési alapok 80 százalékos és az EBRD 20 százalékos tulajdonában álló szlovén nagybank, a Nova KBM 100 százalékos részesedésének megvásárlásáról. A bejelentéskor az OTP azt közölte, hogy a tranzakció pénzügyi lezárására...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái