Előfizetői tartalom

Szabadesés a lakáshiteleknél, dráma a magyarok bankszámláin

Palkó István
A lefordulás éve volt 2022 a magyar hitelpiacon és a betéteknél is: megkezdődött a lakossági hitelkihelyezések és a betétállományok egyöntetű visszaesése. A vállalati hitelpiacot még megtartották az állami programok és az olcsóbb devizahitelek, de itt is törékeny a helyzet. Az MNB friss adatai szerint a leglátványosabb visszaesés a lakáshiteleké: decemberre egy év alatt 61%-kal, a 2016-osnak megfelelő szintre estek vissza a hitelfelvételek. A tavalyi második félév jelenségei dominálhatnak idén is, így gyászosnak ígérkezik a 2023-as év a bankoknál, különösen a lakossági oldalon. Május 4-én lesz a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciája, már most érdemes regisztrálni a rendezvényre.

Hitelezés 2023 Központi téma lesz mindez a Portfolio Hitelezés május 4-ei 2023 konferenciáján, érdemes jelentkezni! Információ és jelentkezés Ma reggel megtudtuk, milyen üzleti volumenekkel zárta 2022-t a magyar bankszektor, megjelentek ugyanis a decemberi hitel- és betéti előzetes statisztikák a Magyar Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái