Előfizetői tartalom

Már megint vett egy bankot az OTP, nem is akármekkorát

Szlovénia második legnagyobb bankját vásárolta meg az OTP, a Nova KBM-mel (NKBM) kiegészülve a szlovén operáció az OTP Csoport legnagyobb külföldi leánybankja lesz. Igazi nagy falat az új bank, amivel kiegészülve ötödik piacaként Szlovéniában is piacvezetővé válik az OTP, de nem csak ebben a tekintetben kiemelkedő az új bank, bár a pontos vételár nem ismert, ha igazak a hírek, az OTP soha nem fizetett még egyetlen bankért sem annyit, mint a szlovénért, pedig vett már néhány bankot a régióban. Szlovéniában, Mariborban jártunk a tranzakció zárásán, ahol Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, John Denhof, az NKBM vezérigazgatója és Anita Stojčevska, az OTP szlovén leánybankjának, az SKB-nak a vezérigazgatója beszélt a felvásárlás részleteiről.

Megvan az egyesített szlovén bank vezetője Csányi Sándor az eseményen elmondta, hogy számos akvizíciót hajtott végre az elmúlt években, így jelenleg már 11 országban van jelen, és az üzbég bankkal a 12.-ben is megjelenik, de soha nem vállalat ésszerűtlen kockázatot a felvásárlások során. Ezt a piac is értékeli, hiszen miközben a nyugat-európai bankok az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés