Előfizetői tartalom

OTP: tavalyi célok kipipálva, de idén nagy a bizonytalanság

Nagy Viktor
Közel 600 milliárd forint profitot termelt tavaly az OTP, vagyis termelt volna, ha nem lett volna 246 (!) milliárd forintnyi extra tétel, például bankadó és extraprofit adó, vagy a kamatstop negatív hatása, amik miatt a "tényleges" profit "csak" 347 milliárd forint volt. Az se kevés, a 2008-as válság előtti csúcs másfélszerese. És ebben még nincs benne az új szlovén és üzbég bank eredménye, szóval azokkal együtt van még tér felfelé. A bankcsoport hozta azt, amit a menedzsment 2022-re célként kitűzött, a 2023-as célok pedig már jóval óvatosabban lettek meghatározva, az orosz-ukrán háború vagy a lehetséges magyarországi kormányzati és jegybanki intézkedések miatt nagy a bizonytalanság.

Hajszálnyival jobb lett a vártnál Minden fontosabb eredménysoron hajszálnyival jobb számokat szállított az OTP, mint amire az elemzők számítottak, és mivel a kockázati költségek és a korrekciós tételek a vártnál alacsonyabban alakultak, a profit több mint 12 százalékkal, közel 13 milliárd forinttal magasabb lett, mint az elemzői várakozások átlaga. A negyedév egyébként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái