Előfizetői tartalom

Az megvan, hogy az OTP akkora, mint a második legnagyobb svájci bank?

Az elmúlt napokban megrendült a befektetői bizalom a második legnagyobb svájci bankban, a Credit Suisse-ben (CS), az árfolyam nagyot esett, ezzel pedig gyakorlatilag összeért a piaci értéke az OTP kapitalizációjával. Ettől még a svájci bank szinte minden paraméterében (na jó, a profitban nem) nagyobb, mint a magyar bankcsoport, csak éppen a tőkepiacon ez nem tükröződik.

Az elmúlt napokban a befektetők célkeresztjébe került a UBS után a második legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse, miután a bank likviditási és tőkehelyzetével kapcsolatos aggodalmak miatt nyomás alá kerültek a vállalat részvényei. A Credit Suisse elmúlt évtizede tele volt botrányokkal, többek között kötelességszegés, szankciók megsértése, pénzmosás és adócsalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés