Előfizetői tartalom

Pénzmosás miatti bírságokkal viszik be a bankoknak az újabb ütést

A francia bankok, köztük a Société Générale és a BNP Paribas több mint 1 milliárd eurós (380 milliárd forint) együttes bírságra számíthatnak, mivel a gyanú szerint az osztalékfizetéseknél adócsalási és pénzmosási bűncselekményekben vehettek részt. A vizsgálatok más európi bankokra is kiterjednek, és az HSBC és a Natixis esetében is vizsgálódnak.

A franci hatóságok kedden razziáztak a BNP Paribas és a Société Générale, Franciaország legnagyobb bankjainak székházaiban. A nyomozásban - amelyet az ügyész szerint már hónapok óta készítettek elő - 16 helyi bíró, több mint 150 nyomozó és 6 kölni ügyész vesz részt. Az ügy lényege, hogy a gyanú szerint a bankok a németországi osztalékok utáni adófizetés elkerülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés