Előfizetői tartalom

Tényleg Magyarország lett a szankciókkal sújtott Nemzetközi Beruházási Bank legnagyobb részvényese?

A Portfolio megbízható forrásai szerint nincs valóságtartalma annak a minapi kijelentésnek, amely szerint Magyarország a Nemzetközi Beruházási Bank első számú részvényese lenne, megelőzve Oroszországot is. Piaci várakozások szerint egyébként az 1970-ben alapított és a 2010-es években „felélesztett” szupranacionális intézmény hamarosan befejezi működését a csütörtökön bejelentett amerikai szankcióktól függetlenül is.

Magyarország az első számú tulajdonos? Ahogy szerdán első kézből számoltunk be róla, a 2019 óta budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) és három vezető tagja, köztük egy magyar állampolgár ellen vezet be szankciókat az Egyesült Államok, erről tegnap az USA budapesti nagykövete, David Pressman sajtótájékoztatón tett bejelentést. A három vezető tag a következő:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés